Burdur mermer fabrikaları 12 Ağustos 2022

Burdur mermer fabrikaları

Burdur'da Mermer Fabrikaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Burdur il sanayi durum raporu 2019 verilerine göre toplamda Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıtlı 875 işletmenin bulunduğunu bir önceki Burdur'da kaç tane sanayi işletmesi var? adlı yazımızda belirtmiştik.

Sayıya baktığımızda bunların içerisinde 124 adet mermer fabrikası ve atölyesi faaliyet gösterirken, 265 adet mermer ocağı işletmesi de bulunmaktadır.  Dolayısıyla Türkiye'nin en önemi mermer fabrikalarının ve üreticilerinin, büyük bir kısmı BURDUR'da bulunuyor. Sanayi Rehberi olarak sizlere en iyi mermer fabrikaları, mermer üreticileri, mermer ocaklarının iletişim bilgilerini, hakkındaki yorumlarını adres ve konum gibi bilgilerini listeleyerek aynı zamanda kullanıcı yorumları ile en iyi mermer fabrikasına karar vermenize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Burdur'daki mermer firmaları ile sitemiz üzerinden iletişime geçerek 2022-2023 mermer metre kare fiyatlarını öğrenebilirsiniz. 

Burdur'un mermer rezervi ve üretimi

Son yıllarda mermer ve doğaltaş sektöründe büyük bir çıkış sergileyen Burdur'da, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) verileri baz alındığında yaklaşık 40 milyon ton mermer rezervi bulunuyor. Burdur'dan adını alan Burdur Bej Mermeri ile dünya çapında marka haline gelen kentte yaklaşık olarak yıllık 3 milyon 200 bin ton mermer üretimi yapılıyor.

Burdur'da mermer ihracatı

İhracat kalemlerini büyük ölçekte mermer sektörü oluşturan Burdur'da, Çin başta olmak üzere ABD, Kanada, Hollanda, Fransa, İtalya, Belçika, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ortadoğu Ülkeleri ile Kore gibi birçok ülkeye mermer ihracatı yapılmaktadır.

Mermer istihdamı

389 mermer işletmesinde yaklaşık 9.000’den fazla işçi çalışmakta olup, bu rakam Burdur'un istihdamı açısından bu rakam oldukça önemlidir.

BURDUR BEJİ MERMER;

Burdur’da çıkarılan ve dünya çapında marka haline gelen "Burdur Beji" aynı zamanda "Burdur Kahvesi" olarak da bilinmektedir. Dünya pazarlarında meşhur ve aranan bir mermer çeşidi olan Burdur Beji, Güneş ışınlarını yansıtmadığı için bakıldığında gözü yormaz, sert, su emişi düşük, basit asitlerden etkilenmez ve çok iyi cila alır.

 

Benzer İçerikler

Burada listelenmek ister misiniz?

Burada listelenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz

Burdur mermer fabrikaları - Rehber Sanayi

Copyright © 2024 rehbersanayi.com